RUNDERSPIESEN VAN DE GRILL MET CHIMICHURRI
2 biefstukken of entrecotes
1 eetlepel olijfolie extra vergine
grof steenzout of grof zeezout
grofgemalen zwarte peper
chimichurri
handje korianderblaadjes
handje platte peterselieblaadjes
handje oregano bladeren
1 lange groene chili of jalapeno, fijngehakt
1 teentje knoflook
60 ml extra vergine olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
zeezout en grofgemalen zwarte peper
Voorbereiding steaks:
Wrijf de steaks in met de olie.
Verdeel de helft van het steenzout over een schaal, leg de steaks erop en bedek ze met het resterende zout. Zet 20 minuten opzij.
Veeg al het zout van de steaks met keukenpapier en besprenkel met peper.
Ondertussen kun je de chimichurri maken. Dat gaat als volgt:
Doe de koriander, peterselie, oregano, chili, knoflook, olie, azijn, zout en peper in een kleine keukenmachine en draai tot een fijngesneden, gladde massa. Zet apart.
Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur voor. Snijd de steaks in stukjes van 5 cm. Rijg steeds 2 á 3 stukken vlees op een metalen spies. Bak gedurende 6-8 minuten of tot het naar wens gaar is, keer ze elke 1-2 minuten.
Serveer met de chimichurri apart of sprenkel over de spiesen.
Lekker met gegrilde groente van de barbecue of een frisse groene salade.