Ga direct naar


Ogenblik 19

Ogenblik 19

janna32maandag 28 september 2009 09:04

Nou, dat was pech hebben vrijdagmorgen. Liepen we net zo mooi dicht bij de stad en moesten uitgerekend nu verder de polder in om onze magen te vullen, omdat het gras op was. En weet je waarom dat zo jammer was? We konden op deze manier minder goed van het '2015 Festival' genieten. Het genieten had toch al een behoorlijke deuk opgelopen, omdat het feestterrein deze keer niet in de Ruterpolder was. Andere jaren konden we volop meegenieten van de gekleurde mensenmassa. Dit jaar konden we alleen de muziek op afstand horen. En hoe verder je de polder ingaat, hoe moeilijker de tonen zijn te verstaan. Maar tegenover negatieve dingen staan altijd positieve dingen. Positief was dat de sterren zaterdagavond helder aan het firmament stonden. De maan scheen en er was weinig wind. Een avond die de muziek ook naar ons toedroeg. De jonge koeien vingen flarden muziek op en maakten hun pirouettes bij het vallen van de avond.

We genieten trouwens al een langere tijd van muziek in de polder. Een aantal weken geleden zijn er tientallen rijplaten door het weiland gelegd. Auto's die de Uilenburg willen bereiken rijden al drummend naar de plaats van bestemming. 'Femmes Fatal', de dames uit Leeuwarden, die op lege oliedrums muziek maken zouden er nog wel wat van kunnen leren. Leuk trouwens, dat de auto's zo aan onze neus voorbijrijden. Kunnen de mensen zien hoe mooi we zijn. En wij op onze beurt bekijken de mensen weer. Het valt me op dat de mensen altijd bezig zijn.  Gras maaien, ramen lappen, de vuile was buiten hangen, noem maar op. Gelukkig dat er mensen zijn, want zo kunnen we mooi van elkaar genieten op deze aardbol.

Ik heb trouwens opgevangen dat het Festival goed geslaagd is. IJlst was  al bekend van de Elfstedentocht, Nooitgedagt en  houtzaagmolen de Rat, maar het 2015 Festival zet IJlst op een geheel andere manier op de kaart. Ik feliciteer alle vrijwilligers met dit succes! En ik hoop dat het volgend jaar weer in de Ruterpolder gehouden zal worden.

Oant sjen en een dikke tut van Janna!

 

 

« Terug

Snelkoppelingen