Ga direct naar


Ogenblik 14

Ogenblik 14

7858_KOP(Koe).jpgwoensdag 25 maart 2009 17:00

Goedemorgen! Zo langzamerhand weten jullie wel dat ik een eigenwijze koe ben. En daar is natuurlijk niks mis mee. Als dier en als mens moet je je eigen dingen kunnen doen. Natuurlijk moet je met anderen je zorgen delen en ook je blijdschap. Dat maakt het leven gemakkelijker en mooier. Maar toch heb je als individu je eigen grens: tot hier en niet verder. Je hoeft niet altijd het achterste van je tong te laten zien. En wij hebben best een grote tong, daar kan al heel wat op.

Weet je wat ik nou lekker niet verteld had aan mijn vriendinnen? Dat ik in verwachting was van een tweeling. Dat had ik allang door hoor: al die herrie in mijn buik! Ik was al even op de kraamafdeling en het werd er steeds drukker. Op een gegeven moment voelde ik ook weeën. O wee, o wee. Nergens over praten, dacht ik. Ik red me wel, oud en wijs genoeg als ik ben.  Met mijn (bijna) dertien jaren heb ik al heel wat kinderen gebaard. Alhoewel ik nog nooit eerder een tweeling verwachtte. Het viel dan ook bar tegen. Gelukkig hebben we hier deskundige hulp in huis en die zorgde ervoor dat mijn dochters één voor één naar buiten kwamen. Ze zijn wel een beetje kleiner dan normaal, maar ze zijn goed pienter en zeer levenslustig. Ze springen en dansen door de stal. En weet je hoe ik ze genoemd heb? Nee, geen Jut en Jul, maar Janna 136 en Janna 137.  Nu lopen er totaal maar liefst 4 dochters van mij in de stal. Ik ben apetrots.

Er komen  heel wat mensen op kraamvisite.  Aan belangstelling geen gebrek. Afgelopen donderdag en vrijdag waren hier nog zo'n veertig kinderen van de bovenbouw van de basisschool uit de Hommerts. Samen met hun meester en juf en een paar ouders. En weet je wat? Ze vonden mijn tweeling het mooiste van alles. It Griene Nest, het kenniscentrum van de Friese rassen, heeft samen met Rispens State een educatief programma samengesteld over de Friese Roodbonten. Alle basisscholen in de gemeente Sneek en Wymbritseradiel zijn uitgenodigd. Nou maar afwachten of ze ook langskomen!

Wij genieten van onze kinderen en van het voorjaar. Geniet maar mee!

Dikke tut,

Janna  

 

 

« Terug

Snelkoppelingen